onsdag 14 augusti 2013

Livselixir II: Warriors Of The World United

Manowar igen? undrar vän av vänners mixade Spotifylistor och svaret är detta: Manowar plus frågetecken är lika med språkfel. Det är något med Manowar som gör att jag får lite kraft, hur risig tillvaron än skulle kunna vara. Det som hipsters och genrehoror ser som övervintrade lädergubbar med risig kvinnosyn, är i själva verket en mission för livslust och kamp istället för att lägga sig ner och förtvivla under täcket.

Jag lovar att en låt med rader som "brothers everywhere, raise your hands into the air" är ett mycket bättre elixir mot tvivel och oro än vilken som helst av de där pastellfärgade tramsaffirmationerna som florerar på Facebook. Så knyt näven, sträck på ryggen och känn näsborrarna vidga sig som om du stod på en ringmur med fienderna för dina fötter och vädrade seger med gryningsljuset:


The sound will fill the hall, bringing power to us all.
2 kommentarer:

  1. Åh, just den låten lade jag på en spellista jag gjorde om varför jag överhuvudtaget orkar engagera mig i miljöfrågor. Tyckte att titeln passar så bra. Min favoritrad är "Many stand against us, but they will never win"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Manowar har många stärkande rader som är alltför bortglömda.

      Radera